over Georgine

Chili + paarden 136 copy

Aankoop

Eind 1999 ben ik in Amsterdam op een dag in mijn auto gestapt en ik reed naar Frankrijk, ingegeven door een sterk en niet te definiëren verlangen wat je dermate intens kunt voelen, dat je jezelf geen vragen stelt maar gewoon doet. Binnen 3 dagen had ik deze mooie watermolen uit 1850 aan de rivier de Marne gevonden met ernaast een goed bewoonbaar landhuis. De koop was snel gesloten en de overdracht vond plaats op 7 juni 2000.

Geschiedenis Molen

De molen is een robuust en indrukwekkend gebouw met een totaal vloeroppervlak van bijna 600 m2. Er zijn veel molens in Frankrijk maar weinig van deze afmeting. Reden voor deze grote omvang is dat het huisvesting bood aan de arbeiders die hier werkten, samen met hun gezinnen. Tot 1930 heeft het gebouw gefunctioneerd als meelmolen en daarna is het in gebruik geweest als messenfabriek. Deze streek is beroemd om zijn messen, de ’Coutellerie de Nogent’. Tijdens WO II werd het geconfisqueerd door de Duitsers en gebruikt als een soort regionaal hoofdkwartier. Het pand is na de oorlog nog korte tijd bewoond maar heeft nadien leeg gestaan en het interieur was bijna een ruïne te noemen en het vergde wel enig voorstellingsvermogen om er een mooi en leefbaar pand van te maken.

Verbouwing

Untitled-8

Het woonhuis uit 1970 dat haaks op de molen staat, is eerst opgeknapt en de kamers heb ik met andere materialen en kleurstelling een geheel nieuw aanzien en sfeer gegeven.
Jaren later is de verbouwing gestart van de molen tot een sfeervol huis met 2 woonetages.
Op de 1e etage het privé appartement met zeer grote living met open keuken en kookeiland en zit- en eetgedeelte, 2 slaapkamers, 2 badkamers en utility room.
Op de 2e etage zijn 2 zeer ruime en luxe suites met 2 badkamers en een keuken.
Op de begane grond is een wc en douche, tuinkamer voor algemeen gebruik met restanten van het molenrad, zitgedeelte met leestafel en thee- en koffiebar.
De derde verdieping is een gestoffeerde grote ruimte van 150 m2 te gebruiken voor yoga, meditatie, Tai Chi, Mindfulness of trainingsdoeleinden.
Van de ruïne die het aanvankelijk was, is niets meer te zien, de sfeer is rijk en blij en met de vele originele houten balken en boogramen ook romantisch.

Achtergrond

Opgegroeid in Rotterdam in een Nederlands/Engels gezin, bleven de landsgrenzen voor mij niet beperkt tot Nederland. Het zwerversbloed kwam tot uiting tijdens mijn studietijd die ik heb doorgebracht in Montpellier, Madrid, Barcelona en Florence en deze teneur heeft zich voortgezet in mijn werk. Reizen is lange tijd mijn grote passie geweest, evenals mijn werk in de luchtvaart als purser en leiding cabinepersoneel bij Martinair en nadien inkoopmanager van buitenlandse programma’s (speelfilms, TV series en documentaires) voor diverse TV stations.
Het domein La Pommeraye met zijn speciale en volgens sommigen zelfs mystieke sfeer, heeft mij gestimuleerd om tot een harmonieuze leefomgeving te komen en is een plek gebleken waar mensen en dieren zich gelukkig voelen.

Liefs van

Georgine

GeorgineV3