Wat is er te doen?

Paardrijden

Na mijn zeer ernstige paardrij ongeval, heb ik mijn 3 paarden helaas elders moeten onderbrengen en wilde ook niet meer de verantwoording dragen voor eventuele ongelukken met gasten. In de omgeving zijn diverse maneges waar buitenritten kunnen worden gemaakt.
In overleg is het mogelijk om eigen paarden mee te nemen. Bij het huis zijn 3 weiden en inloopstallen voor 4 paarden.

    image003

Golfen

Golfliefhebbers kunnen terecht op de 9 holes golfbaan in Arc-en-Barrois op 20 km afstand.
Het is een mooie baan met waterpartijen en omgeven door bos.
In Salives op 50 km is eveneens een 9-holes baan.
In een straal van circa 80 km zijn er 3 prachtige 18 holes banen :
Golf de Bourgogne bij Dijon,
Golf de Combles-en-Barrois bij St. Dizier en
Golf de l’Ermitage bij Bar sur Aube.

Zwemmen en Vissen

Het zwemmen kan evenals het vissen, direct naast het huis in de rivier de Marne. In het ondiepe gedeelte bij de dam is het lekker pootje baden en ook voor honden een paradijs om bij warm weer af te koelen. Bij het diepe gedeelte is een natuurlijk zwembad gevormd met groot houten terras met ligstoelen boven de rivier en via een trap kun je afdalen naar de rivier. Voor de kleintjes is een opblaasbadje beschikbaar.

image005    image007

ViviCam 3765    image011

Tuin

De mooie tuin biedt ruime mogelijkheden om tot ontspanning te komen.

image013     image015

image017    image019

image021    image023

Fietsen

In deze heuvelachtige streek kunt u mooie fietstochten maken over kleine binnenwegen.

Tussen de rivier de Marne en ‘’Le Canal entre Champagne et Bourgogne’’ loopt een deels geasfalteerd fietspad van honderden kilometers. Fietsen zijn beschikbaar voor de gasten (enkele toer- en racefietsen en mountainbikes). De mountainbike trails door de bossen zijn voor de echte liefhebbers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    image027

Wandelen

Korte en lange wandelroutes direct vanuit het huis om in stilte te genieten van de mooie natuur. De routes voeren door bossen, velden en over het plateau met mooie vergezichten. De streek leeft voornamelijk van bos- en landbouw waardoor dit gevoel van ruimte en natuur in extreme mate wordt ervaren. Voor honden is het gebied een waar paradijs met de vrijheid en lange wandelingen.

image029    image031

Pétanque

Bij Frankrijk hoort Pétanque en de koffer met Jeu de Boules staat klaar om te spelen op een baan voor de watermolen.

Kayak varen

De gasten kunnen gratis gebruik maken van 3 kayaks (2 x 1-persoons en 1 x 2-persoons) voor het peddelen op de rivier. Het zijn sit-on top kayaks die eveneens geschikt zijn als speel- en duikplank.

      image035

Hottub

Het water in de 6-persoons Scandinavische hottub wordt verwarmd met houtblokken in een ingebouwde houtkachel. Zowel in de zomer als in koudere jaargetijden, is het heerlijk ontspannend om in de open lucht een warm bad te nemen. Vooral bij avond met een drankje erbij, is het onder een mooie sterrenhemel een zeer speciale ervaring.

image037

Molenzaal

Moulin de la Pommeraye is een voormalige meelmolen uit 1850 en in de benedenzaal zijn nog restanten van het rad met tandwiel en spoelen. Deze ruimte is gerenoveerd tot tuinkamer met leestafel en koffiebar waar gasten kunnen lezen, spelletjes spelen, converseren of rustig een kopje koffie of thee kunnen drinken. Onder deze ruimte met houten vloer stroomt de rivier.

image039    image041

Trainingsruimte

Het dak van de watermolen is vernieuwd en volledig geïsoleerd en op de 3e etage is een sfeervolle trainingsruimte gecreëerd van 150 m2 voor Yoga, Meditatie, Tai Chi, Qigong, Mindfulness en diverse trainingsdoeleinden.

image043

4 Meren

Bij Langres (op 20 km afstand) liggen 4 meren met strandjes en surf – en zeilmogelijkheden.

Champagne Caves

Met de ligging op de grens van de Champagne en Bourgogne, biedt deze streek sprankelende champagnes en goede wijnen. In de vele champagne caves kunt u de huisgemaakte champagne proeven en kopen tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Net onder Dijon ligt het mooie Bourgogne wijngebied met beroemde wijnhuizen in o.a. Nuits-Saint-Georges, Volnay en Beaune.

image047   image045

Natuur

In de omgeving zit veel groot wild, herten, reeën en wilde zwijnen. De omgeving leent zich met name voor sport – en natuurliefhebbers. Veel roofvogels vliegen rond het huis, elk jaar nestelen de valken in een nis in de molenmuur en bij de rivier kun je de ijsvogel en waterspreeuwen spotten.

image049    image051

Elk seizoen is zeer verschillend, de vaak warme en zeer groene zomermaanden, de herfst met zijn prachtige rode, bruine en gele kleuren, de winter met af en toe sneeuw en soms flinke vorst en het voorjaar met al het ontluikende groen en wilde bloemen.

image053